2011. február 16., szerda

Otthoni fogápolás

Az alapos és rendszeres fogápolás a mindennapos rituálék közé tartozik. A genetikai adottságon nem, ill. csupán részben segíthetünk, de rendszeres száj- és fogápolással tehetünk fogaink épségéért. Sajnos számos felmérés, és vizsgálat támasztja alá, hogy a magyarok több, mint 15%-a nem mos naponta fogat, valamint több, mint 50%-uk nem használ fogkefét.
Az eredmények meghökkentőek, így nem lehet elégszer beszélni a rendszeres és hatékony fogápolásról. A fogorvosok tanácsa szerint minimum háromszor, de ha van rá lehetőségünk, minden étkezés után tisztítsuk fogainkat. A jól bevált három percig tartó fogmosás tűnik a leghatékonyabbnak, amit persze kiegészíthetünk, ha van rá mód.
A hatékonyságot csak fokozhatjuk rendszeres fogselyem és szájvíz használatával. A szájvíz segít eltüntetni a baktériumokat és egyéb kórokozókat; fogselyem használatával pedig eltávolíthatjuk azokat az ételmaradékokat, amiket fogkefe segítségével nem lehet, ill. nehezen hozzáférhetőek. A fogselyem használatára több fórumon hívják fel a figyelmet, hisz mindig nálunk lehet, valamint akkor is a segítségünkre van, ha fogat mosni nincs lehetőségünk. Helyes használatát könnyen elsajátíthatjuk, amit alkalmazva kiegészíthetjük vele a fogmosást, vagy éppen lehetőség híján helyettesíthetjük is.
Manapság már professzionális termékek is a rendelkezésünkre állnak, melyeket már bármely nagyobb hipermarketben beszerezhetünk. Ilyenek a különféle nyelvkaparós fogkefék, az antibakteriális szájvizek, számos fogfehérítő, professzionális fogfehérítő fogkrémek, stb.
Ha hasonló szereknek a beszerzése mellett döntünk, feltétlen kérjük ki fogorvosunk véleményét, és fogadjuk meg ajánlását, mivel néhány termék használatával épp ellenkező hatást érhetünk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése